<<
>>

Зразок договору комісії щодо закупівлі сільськогосподарської продукції

ДОГОВІР КОМІСІЇ №__ м. Дніпропетровськ 20 травня 2004 р.

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛЛЛ", надалі — "Комісіонер", в особі директора Варлагіна П.П., що діє на підставі Статуту товариства,

та відкрите акціонерне товариство "ННН", надалі — "Комітент", в особі директора Варави П.П., що діє на підставі Статуту товариства, керуючись положеннями ст.

1011—1028 Цивільного кодексу України, уклали цей договір про нижченаведене:

1. Предмет договору

1.1. Комітент доручає, а Комісіонер зобов'язується укласти від свого імені за рахунок Комітента правочини з третіми особами щодо закупівлі сільськогосподарської продукції згідно з письмовими вказівками Комітента, передати все одержане за правочина-ми Комітенту та надати йому звіт про виконання.

1.2. Комітент зобов'язується забезпечувати комісіонера фінансовими коштами, необхідними для вчинення правочинів, виплатити комісійну винагороду, відшкодувати витрати Комісіонера щодо виконання цього договору та прийняти усе придбане за правочинами, укладеними Комісіонером згідно з вказівками Комітента.

2.

Розрахунки за договором

2.1. Належна Комісіонеру винагорода розраховується від обсягу правочинів, здійснених згідно з вказівками Комітента, і становить 6 % від вартості продукції, придбаної за кожний з таких правочинів.

2.2. Комісійна винагорода перераховується Комісіонеру платіжним дорученням Комітента в термін до семи днів від дня здійснення кожного з правочинів згідно з вказівками комітента.

У такому ж порядку відшкодовуються витрати Комісіонера з виконання цього договору.

2.3. Комісіонер має право утримати належні йому суми з коштів, що надійшли до нього за рахунок Комітента.

3. Порядок виконання

3.1. Згідно з одержаною від Комітента вказівкою Комісіонер зобов'язаний виконати доручення на умовах, найбільш вигідних для Комітента.

3.2.

Комісіонер має право відступити від вказівок Комітента, якщо за обставин, що склалися, це необхідно в інтересах Комітента, а Комісіонер не міг попередньо запитати Комітента та одержати термінову відповідь на свій запит.

3.3. Комісіонер повинен виконувати всі обов'язки та здійснювати всі права, що випливають із цього договору, правочинів з третіми особами, але не відповідає перед Комітентом за виконання правочину третьою особою.

3.4. Комісіонер подає комітенту звіт протягом двох днів від дня виконання першого та кожного наступного правочину.

4. Додаткові умови

4.1. Якщо умови правочину менш вигідні для Комітента, ніж зазначені у його вказівках, доцільність їх здійснення погоджується додатково протягом трьох днів.

4.2. У разі здійснення правочину Комісіонер має право прийняти на себе поруку (делькредере) за виконання третьою особою цього правочину. З цією метою сторони за договором повинні укласти спеціальну додаткову угоду.

4.3. У разі одержання письмових запитів однією зі сторін вона зобов'язана у 3-добовий термін дати іншій стороні письмову відповідь.

4.4. Комісіонер має право одержати від Комітента будь-яку інформацію, необхідну для виконання цього договору, в порядку, передбаченому п. 4.3.

5. Відповідальність сторін

5.1. За невиконання чи неналежне виконання обов'язків за договором сторони несуть відповідальність, передбачену договором та чинним законодавством України.

5.2. Якщо один чи декілька правочинів не виконуються з вини Комітента, він сплачує комісіонеру належну йому комісійну ви-нагороду та відшкодовує його витрати.

5.3. Якщо один чи декілька правочинів не виконуються з вини Комісіонера, він сплачує Комітенту штраф у розмірі 2 % від ціни відповідного правочину.

5.4. За прострочення розрахунків з Комісіонером Комітент сплачує пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми простроченого платежу за кожний день прострочення.

5.5. Сторони не несуть відповідальності, передбаченої цим договором, якщо неможливість виконання ними своїх зобов'язань викликана обставинами, не залежними від сторін та поза їх компетенцією.

6. Дія договору

6.1. Договір набирає чинності від дня укладення і діє протягом одного року. Він може бути припинений достроково згідно з письмовою угодою сторін чи за рішенням господарського суду на підставах, передбачених законодавством.

6.2. Зміни до договору можуть бути внесені додатковою угодою сторін.

Юридичні адреси та банківські реквізити сторін:

Комісіонер Комітент

Договір підписали:

Директор Директор _____ (Варлагін ПЛ.) ____(Варава П.П.)

<< | >>
Источник: М.І. ПАНЧЕНКО. Цивільне право України Навчальний посібник. 2005

Еще по теме Зразок договору комісії щодо закупівлі сільськогосподарської продукції:

  1. Що таке договір контрактації сільськогосподарської продукції?
  2. Зразок договору застави
  3. Зразок спадкового договору
  4. Зразок договору доручення
  5. Зразок договору поставки
  6. Тема 38. Договір комісії
  7. Зразок договору ренти фізичних осіб
  8. Зразок договору комерційної концесії
  9. Зразок договору довічного утримання
  10. Зразок договору дарування автомобіля
  11. Зразок договору оренди нежитлового приміщення